Velen van ons ervaren permanente spanning en stijfheid van nek en schouders. Ook hoofdhuid- en gezichtsspieren zijn vaak onderdeel van zo’n aandoening. Stress en zorgen drukken zwaar op de schouders. We raken hieraan gewend en ervaren dat ons gespannen lichaam normaal is, terwijl de wereld om ons heen er steeds grimmiger en grauwer uitziet.
Situaties waarin we verzorgd worden, waarin we los kunnen laten, kunnen dit ongezonde patroon doorbreken.

Vooral lichaamswerk aan hoofd, nek en schouders kan helpen, opgehoopte spanningen effectief loslaten. Dat een ander je hoofd vasthoudt en voor het zorgt, kan ook emotioneel een diep ontroerende ervaring zijn.

Hoe ziet het eruit?

In tegenstelling tot een volledige lichaamsoliemassage, kun je voor een hoofd-, nek- en schoudermassage gekleed blijven. Het is het meest praktisch als je je top uitdoet en je buik en borst bedekt met een handdoek. Houd er rekening mee dat je haar met de massageolie in aanraking komt.

Je ligt op je rug op een comfortabele massagetafel.De massage van je hoofd, nek en schouders bestaat uit zachte verzorgende en ook stevig ontspannende strijkingen en druktechnieken. Het omvat ook stretches en mobilisaties. De technieken zijn gebaseerd op Shiatsu en cranio-sacrale therapie.

Indien gewenst zijn hoofdhuid en gezicht inbegrepen in de behandeling.

Practical

Voor de massage hoor ik graag van u waarom u voor een massage komt.

Ik neem in totaal 90 minuten voor u. De massage zelf duurt ongeveer 60 minuten en er is voldoende tijd om rustig aan te komen en te vertrekken.

De prijs voor één hoofd-, nek- en schoudermassage is 70€.